Narancsos csokis madártej
Dobjuk fel kicsit a sima madártejet! 🙂
Hozzávalók:
1l tej
6db tojás
6ek cukor
1 vaníliás cukor
3 ek liszt
3 nagy narancs leve
2 nagy narancs reszelt héja
rumaroma vagy sütőrum, esetleg narancs aroma
fél tábla étcsoki esetleg szeletelt mandula
A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk.
A tojások sárgáját csomómentesre elkeverjük a cukorral, liszttel és úgy 1 dl tejjel.
Feltesszük a többi tejet forrni, majd ezalatt a tojásfehérjét a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Ha a tej forr, kanállal adagonként beleforgatjuk a tojásfehérjét. Ne tegyünk bele egyszerre sokat, mert megdagad! Kb 1 perc után átforgatjuk őket, hogy további 1 percig főjön, majd szűrőkanállal óvatosan kiszedjük. Ha mind megfőtt félretesszük egy jénaiba, apró csokikockákat keverve közé.
A maradék tejet félrehúzzuk a tűzről, majd belekeverjük a narancslét, narancshéjat, aromát és a tojásos masszát. Visszatesszük a tűzre és folyamatosan kevergetve addig forraljuk míg besűrűsödik. Elzárjuk, majd hagyjuk kicsit kihűlni. Eztán a jénaiba öntjük a fehérjére.
A tetejét díszíthetjük ízlés szerint reszelt narancshéjjal, csokiforgáccsal, kakaóporral vagy mandulával.
No Comments