Padlizsános spenótos köles
Készíthetjük köretnek, de önmagában is nagyon laktató. Ráadásul egészséges is, magas a kálium, magnézium, kovasav tartalma.
Hozzávalók (3-4 adaghoz):
125 g hántolt köles
1 ek olívaolaj
1 nagy padlizsán kockákra vágva
1 fej vöröshagyma nagyobb szeletekre vágva
3 marék friss spenót nagyobbra vágva
ízlés szerint só, bors, durvára őrölt koriandermag, kakukkfű
3 gerezd fokhagyma apróra vágva
1/2 citrom leve és reszelt héja1 doboz joghurt citromlével, fokhagymával elkeverve
A kölest (kétszeres mennyiségű) forrásban lévő, sós vízben 20 perc alatt készre főzzük.
Egy serpenyőben megpirítjuk az olívaolajon a fokhagymát, vöröshagymát, padlizsánt a fűszerekkel. Ha kész hozzáadjuk a spenótot és kölest, citromlevet és héjat és még pár percig pirítjuk. Ha kell utánfűszerezzük.
Tálaláskor szórhatunk rá zöldhagymát, és meglocsolhatjuk pár evőkanál citromos, fokhagymás joghurttal.
No Comments