Rozmaringos, gyöngyhagymás báránysült újkrumplival
Minden, ami kell hozzá, az a kertből frissen leszedhető.
Hozzávalók:
bárányhús kockázva
gyöngyhagyma (vagy újhagyma) fejek
újhagyma karikákra vágva
pár szál friss rozmaring
apró, vékony héjú újkrumpli (nem fontos ledörzsölni a héját)
fokhagyma
só, bors
olívaolaj
A bárányhúst egy nagy fazékban, sima vízben előfőzzük. (Ha fiatal, puha a hús, akkor lehet rögtön a sütőben is párolni egy kis vizet aláöntve.) A habját érdemes leszedni, esetleg az első forrás után a vizet is lecserélni róla. Addig főzzük, míg kissé megpuhul, majd kiszedjük. (Túl soká sem szabad főzni, mert akkor a sült kiszáradhat.) A maradék húslé felhasználható húslevesnek.
Egy tepsibe rakjuk vegyesen az összes hozzávalót, megszórjuk sóval, borssal, fokhagymával és frissen aprított rozmaringgal. 1-2 dl-nyit öntünk alá a főzővízből, lefedjük alufóliával és puhára pároljuk. Levesszük a fóliát és még tovább sütjük, míg szép ropogósra pirul a krumplik teteje.
No Comments