Bodzás diós műzliszelet
Házi készítésű műzliszelet. A hozzávalókból egy 30×20 cm-es tepsivel lesz, felvágva kb. 22 szelet. (kb 100 kcal/db)
Hozzávalók:
20 dkg zabpehely
1 bögre dió (serpenyőben megpirítva, mozsárban összetörve)
3 ek bodza lekvár
3 ek méz
2 ek dió olaj
1 kk fahéj
1/2 citrom leve
1-1,5 dl víz
A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, fokozatosan adunk hozzá annyi vizet, hogy összeálljon. Egy tepsibe tesszük a masszát egy rétegben, kb 1,5 cm vastagon és alacsony hőfokon addig sütjük, míg félszáraz lesz (30-40 perc). Kivéve a sütőből óvatosan feldaraboljuk (ekkor még nem ropogós, hanem vágható), majd szobahőmérsékleten hagyjuk kiszáradni.
No Comments