Rozmaringos, baconös fetával töltött gombafejek
2 adag. Zelleres rizst csináltam mellé.Hozzávalók:
10 dkg feta sajt
2 vékony szelet bacon (fekete erdei sonka)
1 tk apóra vágott rozmaring
12 db nagyobb csiperke gombagombamártáshoz:
1/2 tejföl
1 doboz (200 ml) főzőtejszín
1 nagy vöröshagyma
só, bors ízlés szerint
1 ek olívaolaj
2 tk mustár
A fetasajtot egy villával összekeverjük a rozmaringgal és baconnel.
A gombákat megmossuk, a tönköket kitörjük belőlük. A gombafejeket megtöltjük a fetakrémmel, és egy tepsibe téve addig sütjük, míg megpirulnak. Sózni nem kell, mert a feta nagyon sós.
Amíg sül, a tönköket és hagymát apróra vágjuk és egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a tejfölt, mustárt, tejszínt és addig főzzük, míg a gomba megpuhul. Ha kész aprítógépben vagy turmixgépben krémesítjük.
Rizzsel tálaljuk, a gombamártást a sült gombákra (vagy azok alá) öntjük.
No Comments