Szedres Valentin napi süti
Ezt a sütit gyorsan el lehet készíteni, sütés nélkül. Fagyasztott gyümölccsel sem rossz/télen/, de frissel az igazi.
Hozzávalók:
piskótalaphoz:
1/2 csomag piskótatallér
1/2 teavaj
3 ek mézgyümölcsszószhoz:
3 ek gyümölcslekvár – a gyümölccsel egyező (ha nem elég sűrű, akkor több lekvár, kevesebb víz)
1 marék fagyasztott gyümölcs (vagy friss)
1 ek rumaroma
2 ek kristálycukor
1/2 bögre víz
1 ek étkezési keményítőkrémhez:
(hogy krémesebb legyen keverhető bele 1 bögre mascarpone, vagy keményre felvert tejszínhab)
1/2l tej
1csomag tejszínes pudingpor
2ek kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
A süti alapjához az piskótalap hozzávalóit összedaráljuk. Omlós, de gyúrható masszát kapunk. Ezekből kis szív lapokat formázunk alapnak. Sütiformával könnyen kivágható, nekem ilyen nem volt, így kézzel formáztam meg a sziveket. Erre jön a krém, majd a gyümölcsszósz.
A krémhez elkészítjük a tejjel, cukorral, vaníliás cukorral a pudingport. Ha kihűt, keverhetünk bele mascarpone-t vagy tejszínhabot, ha krémesebbre szeretnénk.
A gyümölcsszószhoz a lekvárt a vízzel, cukorral, fagyasztott gyümölcsökkel felforraljuk (ha friss a gyümölcs, azt rátehetjük nyersen). Ha forr hozzátesszük a kevés vízzel elkevert érkezési keményítőt és megvárjuk míg besűrűsödik. Levesszük a tűzről és rumaromával ízesítjük. Nem kell túl sűrűnek lennie, csak épp folyósnak.
A süti tetejére piskótatallérból faragtam sziveket, és piros ételszínezékbe mártottam.
Ha nem fogyna el rögtön, akkor érdemes pohárba/dobozba rétegezni, úgy könnyebb eltenni a hűtőbe.
No Comments