DIY Gyűrűs babahordozó kendő

DIY Gyűrűs babahordozó kendő

Csinálj magad babahordozó kendőt!

Ha nem szeretnél kiadni 15-20 ezret egy hordozókendőre, varrd meg magad. Nagyon egyszerű elkészíteni, bárki belefoghat. Én most először varrtam, gondoltam ezen gyakorlok. Persze nem lett a legszebb, de a célnak megteszi. 🙂

A használatáról rengeteg youtube videót találsz, például ezt.
Lehet benne kisebb, nagyobb babát is, ülve vagy fekve hordozni, szoptatni, a kendő lelógó végével pedig diszkréten eltakarni, ahogy a kicsi eszik. Hosszabb útra én semmiképp nem használnám, (arra szerintem alkalmasabb egy csatos hordozó) de otthon mindenképp megkönnyíti az ember dolgát, nem kell a baba teljes súlyát cipelni.  Bár sokan épp azért szeretik, mert könnyű, kis helyen elfér a táskában és bármikor elő lehet venni, ha szükség van rá.


Hozzávalók:

kb 2m x 75cm-es anyag
színben hozzá passzoló cérna
2db erős fém karika vagy eredeti ringsling karika
gombostűk

Anyagnak olyat válassz, aminek azonos színű a színe és a visszája. Lehet kendő anyagú is, de vastagabb, kissé rugalmas is. Túl rugalmas nem jó, mert ahogy nyúlik félő, hogy kiesik belőle alul a baba vagy felül a karikánál nem tart elég erősen. Mielőtt megvarrnád, azért érdemes belepróbálni a karikákba, hogy nem túl csúszós-e, megbízható-e.
Méretben lehet kicsit kisebb és vékonyabb. A magasságodhoz érdemes mérni…alacsonyabb embernek elég lehet a 150-170 cm-es is.

Elkészítés:

– Az anyagot 3 oldalán körbeszegtem (2 hosszabb és 1 rövidebb).
– A szegetlen végét néhány centinként felhajtogattam és az anyag végénél + úgy 15cm-rel beljebb gombostűkkel megtűztem. Kimérheted pontosan is, hogy egyenlő hajtások legyenek és levasalhatod, hogy szebb legyen. Én csak szemre behajtogattam és megtűztem.
– A belső tűzések mentén levarrtam a behajtogatott anyagot.
– Áthúztam a 2 karikán, visszahajtottam, majd a hátoldalát hozzáigazítottam és azt is hozzávarrtam. Kiszedtem a gombostűket.
– Erősítésként díszöltésekkel is érdemes többször átmenni rajta, hogy biztosan tartson.

Aki ügyesebb és régóta varr, az tuti sokkal szebbet is tud készíteni. Hajrá! 🙂

No Comments

Leave a Reply