Csészében főtt lágytojás sajtos kenyérrudakkal
Pirítós és főtt tojás kicsit másképp. 🙂 A lágytojást így elkészítve elkerülhetjük, hogy olajat kelljen használni.
Hozzávalók:
tojások
pár szelet kenyér (én teljes kiőrlésűt használtam, az tömörebb)
pici olívaolaj
kb 5 dkg reszelt sajt
só, bors
pici csészék
Egy nagy lábasban annyi vizet forralunk, ami a csészék 3/4-éig ér. A tojásokat csészébe ütjük, sózzuk, borsozzuk és beletesszük a lábas forró vízbe. Rátesszük a fedőt és így főzzük addig míg a fehérje kifehéredik, de a sárgája lágy marad.
Amíg a tojások főnek, a kenyeret hasábokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal (vagy a sűtőpapírt olajozzuk meg egy picit), sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a reszelt sajtot és előmelegített sütőben pirosra sütjük.
A kenyérrudakat a csészébe lehet mártogatni és kienni vele a finom lágy tojást.
No Comments