3 ízű kelbimbó marhahússal
A kelbimbó nem épp a kedvenc zöldségem. Így elkészítve – hogy a 3 íz elnyomja a kelbimbóét 😛 – viszont isteni! 🙂
Hozzávalók (2-3 adag):
1 csomag kelbimbó
2 nagy szelet marhahús
só, bors ízlés szerint
kevés vaj
pici szezámmag
1 száj újhagymaSzószhoz:
2 ek sötét szójaszósz
1 ek rizsecet
2 ek méz (vagy ízlés szerint)
1 hüvelykujjnyi reszelt gyömbér
2 gerezd fokhagyma fokhagymanyomón áttörve
ízlés szerint chili szósz
Elkészítése:
A szószhoz a hozzávalókat alaposan összekeverjük.
A kelbimbókat megmossuk, külső leveleiket leszedjük, félbe vágjuk őket, sózzuk, majd a szósz felével meglocsoljuk és átkeverjük. Egy tepsire szórjuk és sütőben addig sütjük, míg belül puha, külső levelei pedig ropogósak.
Amíg sül, egy serpenyőben a vajon megsütjük a csíkokra vágott, ízlés szerint sóval, borssal fűszerezett marhahúst. Ha készre sült, hozzáadjuk az elősütött kelbimbókat, ráöntjük a maradék szószt és pár percig összesütjük.
Rizzsel vagy önmagában is fogyaszthatjuk. Tálaláskor frissen pirított szezámmaggal és apróra vágott újhagymával díszíthetjük.
No Comments