Mentás forró csoki
A legfinomabb téli bögrés lélekmelegítő a forró csoki. (Na jó, a forral bor is az.) Többféle ízesítéssel is elkészíthetjük. Én most mentásat készítettem, felhasználva a régebben főzött mentaszirupomat.
Hozzávalók (2 nagy bögrényihez):
4 dl tej
2 dl tejszín
1/2 tábla étcsoki
3 ek mentaszirup (édes, így cukor nem kell)
3 ek kakaópor (cukrozatlan)
esetleg 1,5 ek étkezési keményítő (vagy liszt) 2-3 ek tejjel elkeverve
(felvert tojássárgájával is sűríthetjük liszt helyett)tetejére:
ízlés szerint tejszínhab, kakaópor, csokiforgács, mentaszirup, menta levél
A tejet feltesszük forrni a kakaóporral, beleaprítjuk a csokit és felolvasztjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és tovább főzzük. Ha valaki sűrűbben szereti, adhat hozzá 3 ek tejjel elkevert 1,5 ek étkezési keményítőt. Sűrűn kevergetve hozzáöntjük, majd megvárjuk míg besűríti a forró csokit.
Miután poharakba öntöttük dobhatunk még bele apró csoki kockákat. Ezek már nem olvadnak fel teljesen, de épp az a jó benne, mikor a forró csokit kanalazva egy-egy olvadt csokidarabkára bukkanunk. 🙂
No Comments