Rozmaringos, baconös fetával töltött gombafejek

Rozmaringos, baconös fetával töltött gombafejek

2 adag. Zelleres rizst csináltam mellé.Hozzávalók:

10 dkg feta sajt
2 vékony szelet bacon (fekete erdei sonka)
1 tk apóra vágott rozmaring
12 db nagyobb csiperke gomba

gombamártáshoz:
1/2 tejföl
1 doboz (200 ml) főzőtejszín
1 nagy vöröshagyma
só, bors ízlés szerint
1 ek olívaolaj
2 tk mustár

A fetasajtot egy villával összekeverjük a rozmaringgal és baconnel.
A gombákat megmossuk, a tönköket kitörjük belőlük. A gombafejeket megtöltjük a fetakrémmel, és egy tepsibe téve addig sütjük, míg megpirulnak. Sózni nem kell, mert a feta nagyon sós.
Amíg sül, a tönköket és hagymát apróra vágjuk és egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a tejfölt, mustárt, tejszínt és addig főzzük, míg a gomba megpuhul. Ha kész aprítógépben vagy turmixgépben krémesítjük.
Rizzsel tálaljuk, a gombamártást a sült gombákra (vagy azok alá) öntjük.

No Comments

Leave a Reply