Vörösboros laskagombás nyúl
Hozzávalók:
2 nyúlgerinc /csont nélkül/
6 szelet bacon
4 gerezd fokhagyma
1 pohár vörösbor
só, bors, rozmaring
1 nagy répa
1 fej vöröshagyma
1 marék csiperke gomba
1 marék laskagomba
1 vajszafthoz:
2ek balzsamecet
1 bögre hideg víz
1 ek étkezési keményítőköretnek rizs
A nyúlgerincek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk, megszórjuk rozmaringgal. A közepükbe elosztunk kb 1/3 fűszerezett vajat, hogy ne legyen száraz. Összetekerjük és 3-3 baconszeletbe burkoljuk. Egy kis darab vajjal kikent tepsibe tesszük, mellészórjuk a sózott, borsozott zöldségeket /vöröshagyma, gombák, répa/. Felöntjük 1 pohár borral, lefedjük alufóliával és addig pároljuk a borban, míg meg nem puhul. Ha puha, levesszük a fóliát és visszatesszük, majd addig sütjük, míg szép piros lesz.
Ha kész leöntjük a vörösboros szaftot egy kis lábasba. Hozzáadjuk a megmaradt (kb 1/2 vajat), 2ek balzsamecetet és sót, borsot és megvárjuk míg elolvad a vaj. Felöntjük 1 bögre hideg vízben jól elkevert érkezési keményítővel, majd sűrűn kevergetve addig melegítjük, míg a szaft besűrűsödik.
Rizzsel tálaljuk, a húst felszeleteljük, mellé szedjük a zöldségeket és meglocsoljuk szafttal.
Rendelni nem lehet? 🙂
Ha egyszer lesz éttermem, akkor lehet. 😛 😀
Addig megpróbálom beérni a képekkel. Húzz bele! 😀 Nagyon jó az oldal. Értesítést kérnék akkor is, ha főzőtanfolyam indul. 😀
Oké, jelezni fogom. 😛 😀