Mindenmentes narancsos gesztenyetorta babáknak

Mindenmentes narancsos gesztenyetorta babáknak

Tej-, tojás- és gluténmentes. Sima búzaliszttel is elkészítheted, ha a babád nem gluténérzékeny. A tej és tojás(fehérje) kóstoltatását sokan csak 1 éves kor fölött kezdik meg, így én most ezek nélkül készítettem el a tortát.A lenti hozzávalókból egy kis torta lesz. (A képen látható nagy torta dupla mennyiségű hozzávalóból készült.)

Hozzávalók (kis, 15 cm-es tortaformához):

1 db mindenmentes tortalap (a tésztába víz helyett frissen facsart narancslét és 1 narancs reszelt héját tettem)

2 db gesztenyemassza
1 db narancs
ízlés szerint frissen facsart narancslé (vagy dobozos, bolti)
esetleg mazsola (elhagyható)

A tortalapot megsütöttem, hagytam kihűlni, majd 3 felé vágtam (vékony rétegek lesznek belőle, amit a baba könnyen elrágcsál).

A gesztenyemasszát kiolvasztottam. Tescoban kapható natúr gesztenyemassza is. Ez cukor, aroma és adalékanyag mentes. Kis cukrot viszont nem árt adni hozzá. Én most az ízesített masszával dolgoztam, amihez már nem kell plusz cukor, mert anélkül is nagyon édes.
A töltelékhez a kiolvasztott gesztenyemasszát pürésítettem annyi narancslével, hogy krém állagú legyen és adtam hozzá egy kis marék mazsolát is.

A narancsot kifiléztem (megpucoltam, cikkekre szedtem és késsel kivágtam a belsejét, a fehér hártyát is eltávolítva róla). Apró darabkákra vágtam, amit a baba is biztonságosan meg tud enni.

A krém kb 2/3-át a tortalap rétegei közé kentem és narancsdarabokat is szórtam közéjük. A maradék krémmel kívülről is bekentem vékonyan, majd megszórtam durvára reszelt csokival.

Csokis gesztenyékkel díszítettem, ami csak gesztenyemasszából lett formázva és csokiba mártva (többi hozzávalót elhagytam). Ennek volt a legnagyobb sikere, a kis szülinapos rögtön felfalt belőlük vagy hármat. A maradékot pedig szétdobálta. 😛 🙂

Tipp: A gesztenyemasszát narancslé helyett növényi tejjel (rizstej, zabtej, kókusztej) is krémesítheted. De elkeverheted növényi tejből készült pudinggal is!

No Comments

Leave a Reply