Háromízű pikáns csirke lollipop

Háromízű pikáns csirke lollipop

A fiúk nem nagyon szeretik a csirkeszárnyat, viszont most ez volt itthon. Így megoldást kerestem arra, hogy érdekelje őket :P, vagy legalább valahogy kicsontozzam és ne a megszokott legyen. Így készültek a pikáns csirke nyalókák.  Háromízű: édes-savanyú-csípős.

Hozzávalók (3 személyre):

1 kg csirkeszárny

páchoz
2 ek méz
2-3 ek citromlé
ízlés szerint chili
2 ek olaj (vagy chilis fűszerolaj)
2 tk fűszerpaprika
só, bors, fokhagyma fokhagymanyomón áttörve
kevés liszt (rizsliszt)

A csirkeszárnyakat kicsontozzuk, nyalóka/gömb formában kifordítjuk, mint ebben a videoban. Elsőre talán nem könnyű és kicsit el is megy az ember kedve a trancsírozástól, de higgyétek el, a harmadik után már gyerekjáték. 🙂
A pác hozzávalóit összekeverjük, majd egy kevés lisztet adunk hozzá. Annyit, hogy sűrűbb, kb. szörp állagú legyen. A csirkeszárnyakat belemártjuk és kiolajozott tepsire pakoljuk. Alufóliával lefedve egy pici vizet öntve alá sütjük, míg megpuhul. Ha puha, levesszük a fóliát és ropogósra, pirosra sütjük.

Nagyon jó puhára sülnek és nem kell nyakig szaftosan enni a ‘nyele’ miatt, ráadásul a porcot sem kell kerülgetni. 🙂 Fokhagymás-chilis vietnámi mártogatóst is készítettem mellé.

Bundázva, olajban sütve is érdemes kipróbálni, úgy is sokkal jobban mutatnak a rántotthús nyalókák, mint a sima rántott szárny.

No Comments

Leave a Reply