Sült fűzfagomba erdei fokhagymával

Sült fűzfagomba erdei fokhagymával

Kaptam Apától 2 nagy fűzfagombát és szedett az erdőben egy marék fokhagymát is. Pár napig most gombát eszünk gombával, amíg friss.

Hozzávalók:

1 fűzfagomba tisztítva apróra kockázva
1 ek olívaolaj
1kis fej vöröshagyma apróra kockázva
só, bors, kakukkfű
1 gerezd fokhagyma fokhagymanyomón átnyomva
3 szál erdei fokhagyma

A hagymát, gombát ízlés szerint fűszerezzük és serpenyőben megpirítjuk az olívaolajon. (Aki szereti, megbolondíthatja egy kis dijoni mustárral is.) Ha kész, megszórjuk apróra vágott erdei fokhagymával, vagy zöldhagymával, metélőhagymával. Friss kenyérrel, vagy pirítóssal tálaljuk.

No Comments

Leave a Reply